Reisende med hurtigruten bruker Lakselv Hotell

Reis med Hurtigruten og bil til Finnmark.

Få fantastiske opplevelser langs kysten med Hurtigruten, og nærhet til naturen med bil i Finnmark og Troms!

Hurtigruten har flere anløp langs kysten av Troms og Finnmark. Visste du at du kan forlate Hurtigruten i en av havnene, kjøre bil gjennom Finnmark/Troms, for så å gå på Hurtigruten igjen i en annen havn. Mange har oppdaget denne flotte og enkle muligheten for å se våre nordligste fylker på nært hold.
Lakselv Hotell ligger ypperlig til for de som ønsker denne formen for Finnmarks-ferie.
Med kun 1 dagsmarsj med bil fra de fleste Hurtigrute-havner i fylket, har flere av Hurtigruten's bilferierende gjester valgt å bo hos oss.


Eksempel fra reisebrev, sakset fra VisitNorway.no:

Fantastiske opplevelser langs kysten med Hurtigruten, nærhet til naturen med bil i Finnmark og Troms!

"Med Hurtigruten fra Ålesund til Mehamn er en opplevelse i seg selv. Vi tok turen i oktober med skiftende vær og lysforhold, vakre soloppganger og kveldsstemninger. Nordkapp med nysnø og klarvær. Vi kjørte på land i Mehamn og vil anbefale overnatting på rorbuene der. Dagen etterpå kjørte vi til Lakselv over Nordkynhalvøya. Et ufremkommelig stykke Norge, forvitret fjellvidde, som et månelandskap, men med den flotteste, nye veistrekningen på hele turen! Og på en bakketopp i en sving, står det ei rød, stor fyrlykt like før Hopseidet! Fasinerende! Vi er på veien ved havet! Kommer til Laksefjorden, kjører over Børselvfjellet hvor vi stopper for å se på en av Nord-Europas største canyons. Langs Porsangerfjorden som vider seg ut med langgrunne strender, finner vi variert natur med lave bjørketrær og lyng, som om vi var på høyfjellet i Sør-Norge. Hvite, lave Dolomittfjell uti fjorden, vi ser bølgelandskap fra sjøen og langt oppover land som viser hvordan landet har hevet seg etter istiden. Vi overnatter på Lakselv Hotell som ligger flott til oppå brinken med utsyn nordover mot sentrum, flyplassen og fjorden. Lengere inne på brinken kan vi gå til en liten sandørken som ligger et stykke bortenfor hotellet overfor elva.

Man kan godt bruke tid i Porsanger, kjøre tur til Skoganvarre, Karasjok, men dagen etter kjørte vi videre nordover langs den vakre Porsangerfjorden og videre vestover via Alta til den vakre utsikten fra Kvænangsfjellet. Høstfarger og nysnø i fjellet. Målet vårt var å komme til Skjervøy for å bli med Hurtigruten sørover igjen.

Vi kom faktisk ombord i den samme båten som vi var med på nordover! og møtte personer vi var blitt kjent med på den turen. De var overrasket over at vi hadde opplevd og sett så mye på land. Tromsø by night. Neste dag er den vakreste og mest spesielle dagen ombord synes jeg, med Risøyrenna, Vesterålen, Raftsundet, Trollfjorden, Svolvær og langs Lofoten til Stamsund. Resten av reisen sørover i Nordland er vakker på sin måte med nærhet til landskapet hele tiden, og nye havner hver dag. Det er godt å sitte på dekk å la landskapet gli forbi, høre lyden av sjø og fugleliv.

Dette er vår måte å reise på og vi anbefaler det på det varmeste og "kaldeste", for da kan vi oppleve nordlyset i tillegg! God Tur!"